Droge atmosferen in industriële bakkerijen en banketbakkerijen
De luchtdroogsystemen van DESSICA worden aangeboden aan industriële bakkerijen en banketbakkerijen met uitgebreide ervaring in het creëren van droge atmosferen voor de productie, de verpakking en de opslag van een breed scala aan producten.
Bij de productie van deegbollen in industriële bakkerijen voorkomt een droge atmosfeer dat het deeg aan de transportbanden blijft kleven, terwijl het product toch goed gehydrateerd blijft.
Ook bij de productie van bepaald gebak dat of bepaalde koekjes die in ovens worden gedroogd, zorgt een door een luchtdroogsysteem van DESSICA gecreëerde droge atmosfeer voor een zeer homogene en gelijkmatige droging.
Door gebruik te maken van een DESSICA-systeem voor de toevoer van droge lucht aan de koeltunnels, wordt condensatie vermeden, koelen de producten sneller af – wat de productie verhoogt – en kan er koudere lucht worden gebruikt als dat voordelig is voor het proces.
DESSICA-luchtdrogers zorgen er ook voor dat in opslagsilo’s en systemen voor pneumatisch poedertransport geen verstopping of klontering optreedt.
De meeste industriële bakkerijen en banketbakkerijen geven er de voorkeur aan om hun producten in te vriezen en op te slaan in negatieve kamers.
DESSICA-apparatuur voert droge lucht toe aan omgevingen met een negatieve temperatuur, om te voorkomen dat rijm, ijs, gladde vloeren of nevel ontstaan.