Processen voor de productie van snoepgoed en chocolade
Uw partner voor ontvochtiging en handhaving van de vochtigheid
De luchtdroogsystemen van DESSICA worden aangeboden aan de voedselverwerkende industrie met uitgebreide ervaring in de sectoren van de productie, de verpakking en de opslag van producten.
De apparatuur van DESSICA voert droge lucht toe tijdens het hele productie- en verpakkingsproces van veel snoepgoed en chocoladeproducten.
Deze apparatuur zorgt ervoor dat poedertransportsystemen vlot kunnen werken, en dat warmtegevoelige producten kunnen worden gedroogd zonder dat hun intrinsieke kwaliteit achteruitgaat, dankzij de handhaving van de vochtigheid.
Productieomgeving
Vormgeving:
De luchtdroogsystemen van DESSICA zorgen voor de juiste vochtigheidsgraad tijdens het vormgevingsproces van snoepgoed.
Door de vochtigheid te regelen, wordt voorkomen dat de snoepjes met elkaar versmelten of aan de apparatuur plakken tijdens de vormgeving.
Deze oplossing helpt ervoor te zorgen dat het product de gewenste vorm en textuur heeft.
Coating:
Door droge lucht via een DESSICA-systeem toe te voeren aan de coatingcentrifuges, verdampt het water in het product sneller en gelijkmatiger.
Het resultaat is minder afval en hardere coatings, waardoor de productiecapaciteit zonder extra centrifuge kan worden verhoogd.
Documentatie over de processen voor de productie van snoepgoed en chocolade
Droogovens
Door droogsystemen te gebruiken voor de behandeling van de lucht in ovens voor het drogen van in zetmeel gegeleerde producten, wordt de droogtijd verkort en wordt voorkomen dat het zetmeel vóór hergebruik opnieuw moet worden verwerkt.
Koeltunnels
Door DESSICA-systemen te gebruiken om droge lucht aan koeltunnels toe te voeren, wordt rijmvorming op koude accu’s voorkomen en worden onderbrekingen voor ontdooiing en reiniging uitgesloten. Het product kan sneller afkoelen in een tunnel – waardoor de productie toeneemt – en laat het gebruik van koelere lucht toe als dat voordelig is voor het proces.
Verpakking
De luchtdrogers van DESSICA zorgen voor een droge atmosfeer tijdens de verpakkingsfase, zodat het product gegarandeerd geen vocht opneemt. De handhaving van de vochtigheid, d.w.z. de handhaving van het juiste vochtigheidsniveau in de lucht, voorkomt dat producten kleverig worden en problemen veroorzaken bij het hanteren of de verpakkingssnelheid verlagen. Aangezien de vochtigheid wordt geregeld, is het snoepgoed ook minder vervormd aan het oppervlak. Droge lucht staat synoniem voor de beste verpakkingsomstandigheden en garandeert tegelijkertijd dat het eindproduct er perfect uitziet.
Opslag
DESSICA-systemen verlagen de vochtigheid in opslagplaatsen en magazijnen. Door de vochtigheidsgraad op een laag niveau te houden, kan de houdbaarheid worden verlengd, terwijl de kwaliteit van het product behouden blijft. Zo kan een snoepfabriek een voorraad aanleggen om te anticiperen op de seizoensvraag, zonder zich zorgen te hoeven maken over bederf van het product of aantasting van de verpakking ervan. Snoepfabrikanten kunnen hierdoor eindproducten langer opslaan, onder perfecte temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden.